Армията ще се нуждае от геймъри  

06 юни, 2008

Всички сме гледали фантастични филми и не рядко сме виждали как оръдия по корпуса на космически кораб, например, се управляват от вътре посредством джойстик и екран, досущ като видео игра. Как до сега не сме видели нещо такова, което да бъде реално приложено, не се знае. Причината е може би, че в армията не участват геймъри? Както и да е, това е на път да се промени.
Оказва се, че с напредването на гейм индустрията, армията все повече придобива интерес към изобретения, с които играем. Например, безжичния контролер на Xbox може да се използва за управляване на самолети, а Wiimote за тренировки. Например, нова, супер лека картечница с названието Stabilized M240 Weapon System е поставена на покрива на военните джипове, но няма да се управлява като конвенционалната, а от вътре с помощта на два джойстика и голям дисплей с висока резолюция, който освен това е и тъч скрийн. Да Ви звучи познато? Такива игри са измислени преди години и много от хората са израсли с тях.
Интересното е, че вероятно по край обучаването на кадри в тези нови технологии ще взема участие и геймъри, тъй като всеки може да Ви каже, че най-добри войници са тези с мишка и клавиатура в ръка, защото за разлика от истинската война, вторите воюват всеки ден.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.