Откриха изложба "Принудени към жестокост" в рамките на първия "Дойче веле глобал медия форум"  

06 юни, 2008

Тъга и дива решителност - това може да се прочете по лицето на 12-годишното момиче, нарамило автомат Калашников. Журналистът Петер Мантело е направил снимка на детето-войник от Бирма, рискувайки живота си, защото военната хунта не желае да се правят подобни снимки.
Фотографиите на Мантело са изложени в Бон като част от изложбата "Принудени към жестокост" в рамките на първия "Дойче веле глобал медия форум". В продължение на два дни "Дойче веле" е домакин на среща, в която участват над 800 журналисти, политици, изследователи и интелектуалци от цял свят.
"Ролята на журналистиката и на медиите трябва да бъде обсъдена и ясно дефинирана. Това важи еднакво за миротворчеството и предотвратяването на кризи, за начините на държавно управление и човешките права, за образованието и развитието."
Това беше първият въпрос от дневния ред на срещата. Прави се немалко - Европейски "сини каски" се грижеха за сигурността по време на изборите в Зимбабве, европейски полицаи пазят границата между Египет и ивицата Газа. На Балканите и в много източноевропейски страни ЕС помага за изграждането на различни структури за сигурност и подобряване на правната система.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.