Ограничават достъпа на обществени места с газово оръжие  

25 юни, 2008

Достъпът на лица с газови пистолети в заведения, дискотеки, училища и обществени сгради в Пловдив ще бъде забранен с промени в общинската наредба за обществения ред. Такова предложение е изпратил до кмета на Пловдив Славчо Атанасов районният прокурор Димитър Ангелов. Очаква се поправката да бъде внесена за обсъждане на една от следващите сесии на Общинския съвет.
Апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов пък настоява за нормативни промени, които цялостно да ограничат възможностите за носенето на газово оръжие. Той е изпратил предложение до Главния прокурор и министъра на вътрешните работи с искане да бъде променен сегашният разрешителен режим за придобиване, носене и ползване на този тип оръжие, което лесно може да се преработи в бойно.
В момента при липса на контрол дори дете може безпрепятствено да придобие газов пистолет, посочи говорителят на Апелативна прокуратура Пенка Богданова. Тя призна, че предложението на Росен Димов е свързано със зачестилите инциденти с газово оръжие. При последния в понеделник криминално проявен млад мъж стреля с такъв пистолет по управител на магазин заради претенции да бъде обслужен преди друг клиент. Либералният режим затруднява възможността за установяване на притежателите на газово оръжие и не налага никакви ограничения за лицата, които имат право да боравят с него, подчертават от Апелативна прокуратура.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.