В Бейрут продават сандвич, който "може да убие" човек  

24 юни, 2008

Малко ресторантче в южните предградия на Бейрут привлича посетители с необичайното оформление и названия на храните. Самото то прилича на бункер.
На стойки по стените стоят макети на оръжия и амуниции. Покривът е с камуфлажна мрежа. Посетителите обядват не под звуците на някаква музика, а под звуците на интензивна стрелба. Собственикът Юсеф Ибрахим рекламира блюдата от своето меню, които носят имена като "хляба на терориста", реактивна граната" /зад което име е крие далеч по безобиден пилешки шашлик/,"Автомат Калашников", "Б-52", "Драгунов" и др.
За нас говорят, че сме терористи, така че нека да нахраним всички с хляба за терористи, заявява собственикът пред местния тв канал "Ал Манар", който контролира въоръжената терористична групировка "Хизбула". Самият ресторант се намира в част на града, където повечето хора са привърженици на "Хизбула".
Всъщност по повод "Сандвича, който убива", собственикът казва, че той може да убие единствено с размерите си и добавя, че иска да накара хората да се усмихват".

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.