BAE Systems разработва минироботи за военни цели  

09 юни, 2008

BAE Systems ще оглави екип от учени, които ще разработят миниатюрни роботи за ситуационно разузнаване. Компанията подписа споразумение с лабораторията за проучвания на американската армия на стойност 38 млн. долара. Според него BAE Systems ще ръководи екипа от учени и изследователи от армията, академичния свят и индустрията. Технологичното обединение за микроавтономни системи и технологии (MAST) пък ще разработва автоматизирани съоръжения за използване в градска среда и в сложни местности като планини и пещери. Екипът трябва да създаде мултифункционална колекция от миниатюрни роботи за събиране на информация, които могат да достигнат места, недостъпни или опасни за човека.
"Автоматизираните платформи разширяват възприятията на бойците, като им предоставят оперативни възможности, които иначе биха били невъзможни и опасни за постигане", казва д-р Джоузеф Майт, мениджър на лабораторията за проучвания в технологичното обединение. "Технологиите, които ще бъдат разработени от МAST, въвеждат умения и техники, които ще повлияят на почти всички продукти, които BAE Systems ще произвежда в бъдеще", допълва Стийв Скалера, мениджър на BAE Systems в програмата MAST.
Планирано е обединението да работи 5 години с възможност сътрудничеството да бъде продължено за още 5. MAST обединява 4 области на проучване, водени от четири члена на обединението: BAE Systems оглавява "Интегриране на микросистеми", Мичигънският университет отговаря за "Микроелектроника", университетът на Мериленд води "Механизми на микросистемите", а университетът на Пенсилвания оглавява "Технологии за автоматизирани операции". Обединението има и пет члена, които участват в една или повече области на проучване.

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ BAE Systems разработва минироботи за военни цели

  • Анонимен
    10 декември, 2008 08:55  

    As FoX One My Armu kill protekshans KGB detonation TERORISTICHNA ATAKA AK47 , AWP, M16. Comandos, UPS,DEIZERT 100m, tova vi ochakva tova e pismo koeto s nego otpravqm kam KGB i sam safsem seriozen ALIANCE TEROR APOKALIPSIS inmortal kombat ! BLOooD ! Xxaxaxaxaxaxa BLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooDBLOooD

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.