Испанските полицаи искат нови пистолети  

07 август, 2007

Федералният полицейски съюз, профсъюзна организация, обединяваща служителите в Националната полиция на Испания, направи изявление в понеделник, в което поиска служителите да бъдат оборудвани с нови мотоциклети и пистолети, се посочва в изявлението.
„Мотоциклетите, които са на разположение на полицията, са средно на по 11 години и са изминали средно по 85 000 километра, затова често прегряват и спират“, се казва в документа. В него се отбелязва, че „използването на стари мотоциклети често води до катастрофи, в които попадат полицейски служители“.
В недобро състояние е и оръжието в полицията, смятат представители на профсъюза. „Въоръжени сме с пистолети от миналия век. Пистолетът ни „STAR 28 PK“, който влезе на въоръжение още през 1986 г., е остарял и не отговаря на елементарни изисквания за борба със съвременната престъпност“, се казва в изявлението. „Ръководството на полицията още през 2001 г. взе решение да смени остарялото оръжие с компактният пистолет немско произведство „Heckler&Koch“ с 13 патрона, образец 2000 г., но досега превъоръжаването обхвана само 30% от личния състав“, отбелязват представители на профсъюза.
Нациналната полиция на Испания е подчинена на министерството на вътрешните работи на страната и на нея е възложена борбата с тероризма и престъпността в страната, потушаването на масови безредици и охраната на държавните учреждения. Поддържането на реда по улиците и борбата с дребните престъпления е в ресора на общинската полиция, финансирана от местните бюджети.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.