Училищни униформи в Лондон стават като бронежилетки  

16 август, 2007

Срещу 130 лири фирма предлага да подплати дрехите с влакна, използван от полицейските части
Заради ширещата се престъпност сред британската младеж, предприемач предлага облекло с подплата, която осигурява надеждна защита при нападение с хладно оръжие.
Синтетичните влакна "кевлар" са разработени от създателите на тефлона "Дюпон" през 60-те години и вече имат широко приложение. След успешни изпитания материята започва да се използва при екипирането на полицейски и армейски части, вкл. за каски и бронежилетки.
Сега подобни артикули, но за ученици, предлага лондонската фирма "Блейдрънър" (Bladerunner). Анорак в различни разцветки, подплатен със слой жълтеникав кевлар, например се продава за 60-70 лири стерлинги, съобщава Нетинфо. Властите обаче твърдят, че случаите на намушкани с нож в училище са рядкост, и обвиняват производителя в спекулиране с родителските тревоги.
Според статистика от 2006 г. 32% от децата признават, че са носили нож в училище. По данни от 2004-та 9% ходят на занятия със сгъваем нож, а 5% - с кухненски нож. Само за тази година седем тийнейджъри са станали жертва на хладно оръжие в британската столица. Само за няколко дни в началото на лятото при бандитски нападения загинаха четирима непълнолетни.
Да, наближава новата учебна година и трябва да се мисли за учениците. Аз пък ще ви покажа каква куршумоустойчива ученическа раничка може да си купите за за $175.

Ballistic Bookbag, Bullet-Proof Back-Pack

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.