Пистолет на Елвис откраднат, но после върнат в музея му  

21 август, 2007

Почитател на Елвис Пресли са откраднали от музея на знаменития рок изпълнител неговия револвер Smith & Wesson. Черният 9-милиметров Smith & Wesson на краля на рокендрола беше изложен в музея Elvis After Dark в Мемфис. Миналата седмица почитатели на певеца отбелязаха 30-годишнината от неговата смърт. Един от най-запалените му фенове, посещавайки музея, открил, че пистолетът е изчезнал.
Полицията е прегледала видеозаписите от камерите в музея и е установила, че почитател на Елвис, облечен в камуфлажна тениска, е откраднал пистолета три дни преди да бъде открита липсата му.
По-късно се изяснило обаче, че пистолетът вече е бил намерен от служителя Тревър Брукинс в тоалетната на музея. В първия момент той помислил, че е играчка и го отнесъл в дома си, където го почистил и забравил за него. След като след три дни кражбата се разчула, служителят си спомнил за намереното и го предал на полицията. Оръжието, миришещо малко странно, било отново върнато във витрината.


Colt Python .357 Magnum принадлежал на Краля на рокендрола Елвис Пресли.

В световните медии не видях снимка, но компетентният български сайт mp3.bg показа оръжието. Всъщност това е първата снимка, която Гугъл намира при зададени "Elvis pistol", но няма нищо общо със случая, а представлява възпоменателен луксозно гравиран и позлатен Colt Government Model с калибър .45 ACP, който фирмата americaremembers.com продава само срещу $1995.

_____
PS. На другия ден от mp3.bg уточниха информацията за намирането, но пак показаха снимката на същия Колт.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.