36 нови образци оръжие на въоръжение в руската армия  

03 август, 2007

Над 35 нови образци оръжие са взети на въоръжение в руската армия от началото на годината, докладва руският министър на отбраната Валерий Сердюков пред президента Владимир Путин.
През първото полугодие на 2007 г. в армията са постъпили 36 нови образци оръжие, каза Сердюков. Той поясни, че става дума по-специално за балистичната ракета с морско базиране Р-29 РГУ „Синева”. Освен това министърът съобщи, че на въоръжение е взет и 120-мм миномет „Нона СМ-1” за артилерията и сухопътните войски, зенитно-ракетният комплекс С-400 с ракета „Триумфатор” и Единният център за управление на полети на ракети-носители на космически апарати.
Сердюков каза още, че през първото полугодие са проведени успешно редица изпитания на ракети с наземно базиране „Ярц”, ракети с морско базиране „Булава” и ракети с авиационно базиране „Х-102”. „Стигнахме до заключителния етап от изпитанията на цялата триада от тези ракети”, каза министърът. Сердюков припомни, че през тази година успешно преминаха изпитанията на ракетния комплекс за сухопътните войски „Искандер-М” и са изведени в орбита два космически комплекса за разузнаване и комуникация.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.