Русия ще построи два завода за оръжие във Венецуела  

07 август, 2007

До 2010 г. "Ижевски машиностроителен завод" ще построи във Венецуела два завода за производство на автомати Калашников и патрони за тях, съобщи генералният директор на предприятието Владимир Городецки.

"В края на 2007 г. започваме строителството на два завода във Венецуела. Единият е за производство на автомати АК-103, а вторият за производство на патрони за него калибър 7,62 мм", каза Городецки на пресконференция, посветена на 200-годишнината на ижевското оръжие и 60-ата годишнина на автомат Калашников.

Заводите ще се строят три години на една и съща площадка. Городецки уточни, че през тази година предприятието е изпълнило договора си за доставки на автомати АК-103/2 за Венецуела. "Предстои ни да построим там предприятие, с което се занимаваме в момента", каза той. Договорът предвижда доставка и предаване на технологии и закупуване от Венецуела на лицензи за производство, уточни ръководителят на Ижмаш. Предвижда се също и подготовка на специалисти, сервиз, всичко необходимо за доставките и предаването на технологиите.

"Задача е да бъде напълно превъоръжена армията на тази държава със стрелково оръжие, гранатометни системи и снайперски пушки", допълни Городецки. Той посочи още, че в момента се подготвя нов договор за доставки във Венецуела на други видове стрелково оръжие, произвеждано от "Ижмаш". Има перспективни планове и за високо точни видове оръжие, добави генералният директор.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.