Цитати с коментар  

15 август, 2007

...Служителите на реда са наблюдавали безучастно стотиците роми, които са вилнели около час с брадви и прътове в столичния квартал Красна поляна, обърнали са няколко коли и кофи за боклук.


Това предаде БНР. Според жители на квартала, където снощи отново избухнаха безредиците заради слух за нова скинарска атака, полицаите били съвсем недостатъчно - 30-40 срещу ромската тълпа, която крещяла "смърт на българите". Все още не е ясно колко са участвалите роми - цифрите, които се споменават са от 300 до 1000. МВР е пратило жандармерия чак около полунощ. Тогава на мястото са пристигнали и кметът на София Бойко Борисов, и зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. Според Борисов властта не искала и не можела да се справи с ромите и това било свързано с наближаващите местни избори. Пред БНР заместникът на Петков заяви, че нямало нужда от повече полицаи, защото те не заплашвали никого. Цветелин Кънчев обясни, че се опитвал да успокои ромите, които били бесни заради тежкия побой над тяхно момче от скинари. Това беше и поводът миналата нощ да избухне скандалът пред кафенето на Виетнамските общежития. Тази сутрин главният секретар Илия Илиев коментира, че действително полицаите не знаели колко твърдо да действат спрямо ромите, защото се страхували да не бъдат обвинени в дискриминация. Той обеща да започне проверка на лидерите на ромските безредици, както и на скинхедс в Красна поляна и Факултето. От своя страна кметът на София нареди всеки, който носи оръжие или други бойни съоръжения около Виетнамските общежития да бъде арестуван...

..."Няма да търпим повече нападения. Ето го пистолетът, ще ги избия всичките. Какво като ме затворят? Затворът е за хора, не за животни", заканваше се около 35-годишен мъж, докато размахваше оръжието си. Въодушевени, съкварталците му, сред които и таксиметрови шофьори, започнаха да показват ножовете си...
segabg.com

...Е, как да обичам някого, ако той крещи с пълно гърло, че ми иска смъртта? Как изобщо да имам добро отношение към някого, ако той иска моята смърт, смъртта на моето семейство, на близките ми и на приятелите им? Прощавайте, ама не съм мазохист. С мангалите се оправям, като не излизам от къщи без оръжие. След като в тая бивша държава няма полиция, ще се браня сам. Съветвам всички да правят като мен...
коментар към: "Коя цигания е по-грозна: нашата или на… циганите?!"
Сещам се за един виц:
Учителката, завела целия клас да наблюдават животните в един овчарник. Нещеш ли, точно в този момент, един коч се качил на една овца. Децата започнали да се посбутват, а Марийка запитала: "Госпожо, какво правят тези две овце?". Учителката смутено обяснила: "Ами, това отгоре е болно, а това отдолу иска да му помогне". "Също като в живота..." - заключил Иванчо - "...ти гледаш да му помогнеш, то гледа да те нае*е".
Та, няма да се впускам в размишления за овчедушието на българина и защо и как допусна политиците да качат циганите на главата му.
Единствено ще кажа, че не е нормално, заради дребни партийни интереси, в една европейска държава, някакви хора до ходят на групи въоръжени по улицата и да крещят "Смърт", а полицията да гледа отстрани безучастна.

Следва въпросът "Какво да се прави?" - като начало трябва да се гласува за правилните хора, а не за същите мошеници от червено-жълто-виолетовата мъгла.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.