Патриотична партия учредиха командоси и граждани на Оборище  

14 юли, 2008

Нова партия - “Обединение на българските патриоти”, е учредена на 12 юли 2008 година в 12 часа в историческата местност Оборище от командоси и цивилни граждани, съобщиха от организацията. Инициативата принадлежи на част от членовете на Съюза на българските командоси, чийто служебен статус не противоречи на изискванията на Закона за политически партии, и на много граждани, е посочено в съобщението. В учредяването участвали над 800 души от цялата страна – София, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Панагюрище, Велико Търново, Габрово, Монтана, Враца, Варна, Бургас, Благоевград, Ботевград, Несебър, Поморие, Сливен, Ямбол, Самоков, Сандански и др., които пристигнали с автобуси и коли на Оборище. Те са поднесли цветя и венци в знак на благодарност пред патриотите, събрали се на това място на 14 април 1876 година като делегати на Първото българско велико народно събрание, обявили Априлското въстание.
Учредителите на партията са се заклели пред Черешовото топче, което е емблема на новата партия, пред националното знаме и пред знамето на Райна Княгиня, пред камата, револвера и кръста. Приет е устав на партията. За председател единодушно е бил избран акад.проф. д-р Юлий Абаджиев. Гласуван и избран е и 9-членен Централен комитет. “България е изправена пред национална катастрофа, която ще има не само икономически и социални последствия. Заплашена е самата българска идентичност", е посочил в обръщението си Юлий Абаджиев, цитиран в съобщението. Според него страната се разяжда от бедност, корупция и престъпност, от угасване на българския дух. "На всичко това трябва да бъде сложен край не чрез омраза и разединение, а само и единствено чрез обединение на всички патриоти на България. Това е нашата мисия, да се съберем и отправим един последен апел от Оборище, и пукотът на едно черешово топче да събуди и обедини всички нас, за да докажем, че сме достойни чеда на майка България”, се казва в обръщението.
Основните цели на партията ще се реализират чрез разработената „Национална стратегия за геополитическо и геоикономическо развитие на България през XXI век“. Тази стратегия по замисъла на учредителите на новата партия ще даде шанс да се върне националното достойнство на всеки гражданин на България, да възроди нейната промишленост и селското стопанство, да осигури достойни, а не гладни старини на нашите майки и бащи.

Наближават избори и всеки трябва да реши за себа си на кого да се довери - на старите или на новите лидери или по нов български обичай, да тегли на всички кандидати за слава и пари по една майна.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.