Задържан е един от основните търговци на оръжие в Казанлъшко  

03 юли, 2008

Задържан е един от основните търговци на оръжие в Казанлъшко, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Стара Загора. 38-годишният А.Ю. от с. Габарево е арестуван в питейно заведение в центъра на гр. Павел баня вчера по време на специализирана полицейска операция на ГДБОП и сектор “Борба с организираната престъпност”. При извършеното претърсване в стопанска постройка към дома му са били намерени и иззети 10 автомата “Калашников” със сгъваем приклад (АКСУ) кал. 7,62; 10 пълнителя за тях, четири заглушителя за пистолет “Макаров”, един газов пистолет "Байкал" преработен в боен - с удължена цев, 420 патрони от различен калибър - 9 бр. – кал. 9х19; 9 бр. – кал. 5,56; 139 бр. – кал. 7,62х39 мм; 263 – кал. 7,62 “Мосим”; части за автомат “Калашников” и пистолет “Макаров” и 60 гр кафеникаво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на хероин. Оръжието, предназначено за лица от криминалния контингент, е било опаковано в полиетиленови торби и укрито в тайници в дома на задържания.
Срещу А. Ю. е образувано досъдебно производство за притежание на незаконно оръжие и наркотици. Той вече е осъждан за изнудване и към момента на задържането е в изпитателния срок на условна присъда. Задържан е за 24 часа и днес предстои внасянето на искане за мярка за неотклонение “Задържане под стража”, съобщи говорителят на Районна прокуратура – Казанлък Кръстин Кацаров.
А. Ю. е известен като един от най-активните търговци и производители на оръжие в казанлъшки район. “Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност и установяване съпричастността на други лица продължава”, подчерта в заключение началникът на сектор "БОП" Алекси Алексиев.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.