Над 90 динамични стрелци участваха на турнир край В. Търново  

22 юли, 2008

Над 90 от най- добрите състезатели от България, Чехия, Словакия, Украйна и Молдова участваха в традиционния вече международен турнир по динамична стрелба с късо нарезно голямокалибрено оръжие /б.р. пистолети с калибър 9Х19/, който се проведе на полигона на НВУ “В. Левски”, край Беляковец. Състезанието, организирано от великотърновския клуб по динамична стрелба “ЕТЪР- I.P.S.C.”, продължи три дни в шест различни дивизии според типовете оръжия. Стрелците се съревноваваха в точен мерник и бързина на 16 стрелкови ситуации изградени с различна големина и сложност, като обстрелваха разнообразен набор от картонени, метални, движещи се, падащи и въртящи се цели.
Въпреки силните емоции и нарастващите адреналинови нива турнира се проведе при спазване на драконовски мерки за сигурност, наложени от съдийския екип ръководен от международен арбитър от Чехия- Роман Шеди.
На първите три места в “производствена дивизия” се подредиха отборите на столичните клубове “Алфа” и “Динамик” и тима на НВУ “Васил Левски”.
В “модифицирана дивизия” шампион стана сборния състав, в който влязоха украинеца Андрей Волски, Велизар Захариев от “ЕТЪР- I.P.S.C.” и чеха Квидо Клецанда.
Индивидуално в “производствена дивизия” победител е Роман Шеди, следван от Милко Михалков и Илиан Илиев.
В “модифицирана дивизия” първи е Андрей Волски, пред Милен Димитров и Квидо Клецанда. В “отворена дивизия” в челната тройка влязоха Иван Бързилов, Илиан Рангелов и Виктор Антонов. В “стандартна дивизия” най точен мерник извади Александър Кусев с подгласници Методи Марков и Димитър Мангъров. В стрелбата с револвер шампион стана Тихомир Петров, втори е Красимир Михтиев, трети Живко Антонов.
Средствата за провеждане на турнира и наградите за призьорите бяха осигурени от бизнесмени от Старата столица.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.