Иран обяви за тайни оръжия за защита  

14 юли, 2008

Иран ще отреже ръцете на всеки враг, който нападне страната. Това заяви президентът Махмуд Ахмадинеджад, цитиран от АФП. Преди враговете да натиснат спусъка, иранските въоръжени сили ще им отрежат ръцете, категоричен бе иранският държавен глава.

Изказването на Ахмадинеджад идва ден след като високопоставено официално лице от Техеран обяви, че в случай на атака над страната заради ядрената й програма силите на ислямската република ще унищожат Израел и 32 военни бази на САЩ в Близкия Изток. Говорейки за тестовете с балистични ракети, които засилиха напрежението в региона, Ахмадинеджад заяви, че „това е само една малка част от защитния капацитет на Иран и в бъдеще страната ще покаже още от него, ако това е нужно". В случай на необходимост, допълнителните ни защитни сили ще бъдат показани пред света, каза още той.

Като опит да се тушира напрежението САЩ и още пет западни държави настояха Техеран да спре тестовете, като гарантира икономически и други ползи за страната, но отговорът на Иран бе, че категорично няма да се откаже, допълва Ройтерс. Двете страни не поддържат дипломатически отношения от 1980 г.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.