Купуваме две фрегати и минен ловец от Белгия за нуждите на армията  

03 юли, 2008

Правителството ще закупи от Белгия две фрегати клас Е-71 „Вилинген” и минен ловец клас „Флауер” за нуждите на Българската армия. Това предвижда проектът на договор, одобрен на днешното заседание на кабинета. Документът подлежи на ратификация от Народното събрание, съобщи правителствената информационна служба, цитирана от Агенция "Фокус".
С придобиването на фрегатите и минния ловец ВМС ще бъдат в състояние да изпълняват поставените пред тях цели в контекста на колективното отбранително планиране в рамките на НАТО.
Плавателните съдове притежават необходимото съвременно въоръжение и технически средства и имат пълна оперативна съвместимост с корабите на НАТО. Този факт дава възможност те да оперират с период на автономност 12 месеца в различни точки на световния океан.
Преференциалната цена на двете фрегати и минния ловец, допълнителното оборудване, резервните части и инструменти, симулаторите за тренировка на личния състав и обучението на екипажите в Кралство Белгия, включени в основната конфигурация по договора, е 54 млн. евро. Те ще се изплащат на вноски до 2015 г. включително.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.