Все още се чака роботът за обезвреждане на боеприпаси  

09 юли, 2008

Още не е доставен немския робот за обезвреждане на снаряди без експлозия, който ще се ползва за ликвидиране на последиците от взрива на военните складове край Челопечене. Това каза пред Дарик експертът по боеприпаси към Министерство на отбраната полк. Валентин Радев, след като вчера военният министър Николай Цонев съобщи, че роботът вече е пристигнал. Полк. Радев подчерта, че сапьори продължават да разчистват района от осколки и неизбухнали боеприпаси, като всички се отбелязват по нареждане на прокуратурата.
Според него вината за взрива от 3 юли не е на професионалното ръководство на армията, а трябва да се търси в забавянето на процеса по утилизация на излезлите от употреба боеприпаси.
Силите предимно са насочени към почистване на мястото около поделението, защото хората напират да правят нещо там. Даже комбайн видяхме. Една малка група работи по почистване на боеприпасите вътре и чакат робота, каза Радев.


Пореден ясен пример за безхаберието на властта в Абсурдистан (наричан също България): роботът още не е пристигнал, а министърът твърди, че е тук от вчера.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.