Инвестиция в сигурност  

26 юли, 2008

Всеки търси спокойствието и се стреми към него. Понякога обаче, за да си осигурим нужната сигурност не е достатъчно просто да вярваме, че “Точно на мен няма да ми се случи нищо”. През последните години стана ясно, че никой не е застархован от нападение, отвличане или побой. Все повече хора се убедиха, че пътя към личната безопасност минава през оръжейния магазин. Може ли човек да си закупи пистолет, пушка или електрошок от оръжеен магазин ? Отговор на този въпрос чуйте в звуковия файл.

__________(i)__________

Изложба събра старинни полицейски оръжия
Изложба от образци на оръжия, които са били на въоръжение в системата на МВР от миналия век - от създаването му до 1950 г. показа днес ОДП - Търговище. Атрактивната експозиция е по повод професионалния празник на полицията.
Най-интересният сред експонатите е първият револвер "Смит уесън", въведен на въоражение в българската полиция след Руско- турската освободителна война. Любителите на старинни оръжия се впечетлиха и от образец на легендарния пистолет "Валтер – Т 38" и "Люгер Т-08".
Ретроарсеналът включва още картечен пистолет "Шмайзер Т-38" карабина "Манлихер" и сабя с оригинална инкрустация на девиза на тогавашните пазители на реда "С нам е бог!". Полицейска свирка и отличителни знаци за храброст и добра служба допълваха атрактивната експозиция. Голям принос при създаването на изложбата има и месният патриотичен клуб "Възраждане".
Без да се заяждам с младите, предполагам, колежки, ще отбележа че "бузука" (от края на първата звукова статия) най-вероятно е комбинация между бузуки и базука.
А стандарт-ната колежка ще запитам месният патриотичен клуб от колбасарския бизнес ли е?
И ще уточня, че моделите след имената на оръжията са
П (на латински P - pistole), а не Т. При Шмайзера пък е МП (Maschinenpistole).

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.