Даяна - убита със светлинен пистолет  

15 февруари, 2008

Принцеса Даяна е била убита от спецслужбите с помощта на специален светлинен пистолет, който е заслепил нейния шофьор Анри Пол. Тази версия изложи бившият служител на британското разузнаване Ми-6 Ричард Томлинсън, цитиран от “Телеграф”.
Според Томлинсън, който внимателно е проучил материалите по делото за убийството на принцесата, е обърнал внимание на това, че мнозина свидетели говорят за припламване на светлина, която видели миг, преди колата на Даяна да се удари в колоната в тунела. В тази връзка той припомня таен план, с който се е запознал през 1992 г., когато все още е бил действащ служител на Ми-6. Това е било план за ликвидирането на сръбския лидер Слободан Mилошевич. Било е планирано убийството да бъде представено като катастрофа, като за тази цел разузнавачите са искали да насочат към автомобила на президента т. нар. стробоскопичен пистолет – мощен източник на светлина, който да заслепи шофьора и да доведе до смъртта на пътника. Според Томлинсън обстоятелствата около смъртта на Даяна са доста сходни, още повече, че според някои информации шофьорът Анри Пол е бил таен офицер от френското разузнаване, който е сътрудничил на Великобритания. Делото за смъртта на лейди Ди продължава. Досега са похарчени над 12 милиона долара за следствените действия.


Шофьорът на пронцеса Даяна може да е бил заслепен с лазерно оръжие - за 2 години (и $12 млн) комай не са напреднали много.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.