“Застава оружйе”: Снабдяваме българските войници с наши автомати  

28 февруари, 2008

Автоматът М 21, който се произвежда от “Застава оружйе”, трябва да стане част от въоръжението на армията на Сърбия, реши сръбският съвет по отбраната. Кога този план ще бъде реализиран, ще зависи преди всичко от парите в държавния бюджет, съобщава сръбската преса.
Автоматът М 21, който се произвежда с калибър, отговарящ на стандартите на НАТО, е оценен положително на всички тестове. Освен в страни от НАТО той е продаден и на армията на Перу. Директорът на “Застава оружйе” Раде Громович с гордост изтъква, че НАТО вече е оборудвал част от своите сили с това модерно сръбско оръжие. “Ние сме един от официалните снабдители на ООН. Нашето оръжие присъства в Ирак, Афганистан, Судан. Не сме директни доставчици, сделките минават през американски фирми”, каза Громович.
Той посочи, че специфичното стрелково оръжие е продадено и на България за нуждите на българските войници, намиращи се в кризисни райони. “Застава оружйе” ще изработи 3 000 специално гравирани пистолета CZ 99 за премиера и президента на Ирак. Цената на един пистолет ще е около 500 долара. Те ще се раздават като подаръци на официални гости.


Ирак купува сръбско оръжие за $50 млн.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.