Частните охранители се обявиха срещу готвените промени в сектора  

02 февруари, 2008

Повече от половината от частните охранители у нас работят с лично оръжие. Това са предимно бивши кадри на полицията или военни.
Съгласно промените в закона за частната охранителна дейност, готвени от МВР, ползването на лично оръжие за частна охранителна дейност, се забранява. Така за всеки един обект фирмите ще трябва да закупят оръжия, което ще ги натовари допълнително. Измененията предвиждат и освен в самите фирми документи за назначаване на служители да се изпращат и в МВР.
Друг проблем бил отнемането на лицензите на частните охранители, ако срещу служител на фирмата е образувано дознание. От бранша алармираха и за липса на кадри в охранителния бизнес. Затова настояха за 30-дневен срок, в който служителите да предоставят всички разрешителни преди да започнат работа.
Частните охранители се обявиха и срещу забраната за използване на кучета и коне, които се използват много често в работата им. Сега в страната работят около 1200 частни охранителни фирми и при всички тях има проблем с кадрите.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.