Обран собственик стреля по крадците  

05 февруари, 2008

Двама мъже са простреляни при опит за кражба от частна вила в Плевен. Единият от тях, на 25-години, е с огнестрелна рана в главата, а другият – 18-годишен, е прострелян в таза, съобщават от плевенската полиция.
Престрелката е станала на 4 февруари около 15.00 часа в местността Плочата край Плевен. Четирима мъже, придвижващи се с лек автомобил, са засечени в момент на кражба от вила на 67-годишен плевенчанин. При скандал крадците нападнали собственика с камъни и колове.В сблъсъка възрастният човек прострелял единия от нападателите си в главата, а друг в таза, със законно притежаван пистолет «Берса».
След инцидента групата се качила в лекия автомобил и напуснали вилната зона. Пред плевенската болница стоварили ранените, а съучастниците им избягали с автомобила в неизвестна посока. При полицейската проверка е установена самоличността на четиримата нападатели – 18-годишен от Долни Дъбник, 25-годишен и 30-годишен от село Петърница и 43-годишен от село Ралево. Двамата простреляни са настанени за лечение в САРИЛ на Плевенската болница. Съучастниците им са задържани в Първо РПУ Плевен. Допълнителна проверка установила, че те са осъждани за предишни престъпления. Пистолетът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство в ОДП - Плевен. Уведомени са Районна и Окръжна прокуратура – Плевен.

Браво на нашенеца!
На зло куче, зла тояга.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.