Младите искат да служат на корабите  

06 февруари, 2008

Службата на корабите във Военноморските сили е най-търсена от младите варненци. Това заяви пред "Позвънете Новини" специалистът в Регионалния информационно - консултантски център към Военноморски клуб - Варна подп. от резерва Атанас Пенев. Центърът освен със социална адаптация на освободени кадрови военнослужещи се занимава и с набирането на кадрови войници. "Корабите са търсени, защото се дава възможност да се изпълняват и мисии зад граници. Най-пресен пример е участието в такива мисии на фрегатата "Дръзки", допълни Пенев. От няколко месеца се работи по набиране на кадрови военнослужещи и от домовете за деца лишени от родителска грижа. "Има желаещи от тези домове. След като се запознаят с условията, някои кандидатстват и биват приемани", каза специалистът в информационно-консултантския център. Според него привлекателно за младежите било осигуряването на работа, квартира и израстване в длъжност.

Тъй като е зададен въпрос от Мистър Deyan Bunalov, аз от мое име отговарям - преди да завърша Информатика в Икономическия Университет във Варна, съм завършил Техникум по Корабостроене и корабоплаване (4 годишен курс) и съм виждал не само на снимка море и кораби. Относно "Флотски арсенал" - през 90-те години участвах в изработването на Информационна компютърна система на завода, като автор на подсистемата "МТС".

Аз също обаче имам въпрос към Deyan Bunalov: поради что господине се срамите да напишете един сайт на БЪЛГАРСКИ език за фрегатата, та който българин потърси информация за кораба, да я получи от първа ръка, а не от журналистите, които наистина не винаги са достатъчно компетентни.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.