Шофьорът на пронцеса Даяна може да е бил заслепен с лазерно оръжие  

08 февруари, 2006

Експерти, разследващи обстоятелствата около смъртта на Уелската принцеса лейди Даяна, проучват нови свидетелски показания, според които шофьорът на колата е бил умишлено заслепен с лазерни лъчи от британски агенти. Това пише днес британският вестник “Дейли експрес”.

Лазерното устройство може би е било насочено срещу шофьора, за да го заслепи, в резултат което той изгубил контрол над колата и се блъснал в колоните на тунел край река Сена в Париж. В катастрофата на 31 август 1997 г. загинаха лейди Даяна, интимният й приятел Доди ал Файед и шофьорът французин Анри Пол. Единственият оцелял беше гардът на Лейди Ди Тревор Рийс-Джоунз. Според двама свидетели лазерният лъч бил насочен от пътник на задната седалка на мотоциклет, който изпреварил мерцедеса на принцесата в тунела “Алма”.

Експерти обяснили пред “Дейли експрес”, че това оръжие е било разработено от британските специални служби, за да се извърши атентат за убийството на бившия югославски президент Слободан Милошевич през 1993 г. при негово посещение в Женева. Според в. “Индипендът он сънди” бившият главен комисар на лондонската полиция лорд Стивънс подготвял британското обществено мнение за изненадващи заключения в подготвен от него доклад.

Неотдавна той заяви, че случаят е много по-заплетен, отколкото се е предполагало, и че бащата на Доди ал Файер е имал основания да не вярва на първоначалната версия за катастрофата. Мохамед ал Файед неведнъж е твърдял, че принцесата е била бременна от сина му и инцидентът е организиран от британските тайни служби, за да не се допусне майката на бъдещия престолонаследник да има друго дете мюсюлманин.

actualno.com
06-02-06

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.