Собствените чорапи миришат приятно  

16 февруари, 2006

Старо правило е, че собствените чорапи миришат приятно.

Осмелилите се да го оспорват обикновено са странични наблюдатели, които завиждат на щастливите чорапопритежатели.

Ако се вярва на медиите, хора, определени като... (цитирам) "най-успелите българи от всички сфери на обществения живот у нас”, са оставили по едно любимо свое чорапче, подпряно до стената на новоцвъцнатия насред ЦУМ музей, обявен като Музей на любовта.

За хората, които свиват дамско бельо или нещо друго от простора, си има строго определено медицинско определение.

Но у нас медицината се развива!

Хората, които даряват публично белезниците си на някой музей, вече се наричат “национален елит”. В това да се ползват белезници и други помощни средства от време на време няма, разбира се, нищо лошо - всеки има право да обича и да бъде обичан!

Кметът Борисов например е подарил кимоното си. С какви ли спомени е свързано - никой не казва, да се надяваме, че ще назначат екскурзоводка, която да разказва пикантни подробности от историята на реликвата.

Генерал Бонев пък се е лишил от любимия си кон. Не от целия, донесъл е копие, мостра без търговска стойност, но все пак - любимо същество!

И за това си има определение, но нейсе.

Опашката на успели във всяко отношение и доволни от себе си хора, преценяващи, че мястото на всяко тяхно парцалче е в музея, продължава с телевизионна водеща, понесла сватбената си рокля, медиен експерт с папийонка, който обаче кой знае защо връчва за съхранение стара шапка, и приятелка на влюбения в коня си генерал, която предлага на вниманието ни сърце от глина, за което се твърди, че ако остарее още малко, ще стане хептен историческо, стига археолозите да го признаят.

Както и да го погледнем - странни са неясните обекти на желания, които най-успелите българи от всички сфери предлагат на непросветеното ни внимание.

Към най-странно съоръжение е адресирал чувствата си, разбира се, вълнуващият женските и полицейските сърца министър Петков. Той напира да влезе в историята не с пухкаво розово зайче, не понесъл рамка с мидички, не и с писмо, накапано с горчиви сълзи, а по мъжки: със съвсем истински патлак!

Един извратен ум веднага би започнал да си задава въпроса какво прави в потайни доби господин министърът със законно притежаваното оръжие, но ние не сме такива хора - само ще го поздравим за избора, оръжието си го бива!

Това, което липсва на експозицията, са наистина само чорапите, по които един истински успял в своята област българин - Стефан Софиянски, се измъкна от съблазненото и изоставено от него столично кметство, но може би му миришат толкова хубаво, че не може да се раздели с тях.

Да не бъдем нахални - трябва да се научим да уважаваме чувствата на хората!

Румен Белчев
хуморист от вестник "Стършел"
15 февруари
dnevnik.bg


(Снимка: в.Уикенд)

Оръжието, което е подарил министър Петков е неизползван револвер Taurus принадлежал на покойния премиер Андрей Луканов, с маркировка "На др. Андрей Луканов от ръководството на МВР. 26.IX.1988".

Поне два въпроса остават за мен все пак неясни:
(1) поради что другарите от българското МВР са подарили на другаря си - българският премиер, не българско оръжие, а вносно и
(2) каква точно любов е пратила оръжието не в някой адекватен музей, а в Музея на любовта...?

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.