ITT Defence готова да модернизира българската армия  

15 март, 2007

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров се срещна с президента на ITT Defence Internationl Луис Долив и представители на компанията. Срещата беше уговорена при скорошното посещение на министър Овчаров в САЩ и се състоя днес, 15 март 2007 г. в сградата на МИЕ.

ITT Defence изразиха готовност за привличане на български компании за реализация на проект за поетапното изграждане на ново поколение комуникационна и информационна система за управление на съединенията на българската армия и видовете войски, съобщават от МИЕ.

За целта е създаден консорциум между корпорацията, която е водеща и български фирми, между които са "Терем" ЕАД, "Битова електроника" АД, "Електрон консорциум" АД, "Армитех" ООД, "Оптикс" АД, "Технологика" АД". На тях се предвижда да бъде възложено производството на радиостанции, антенни части и компоненти за осъществяване на инженерингова дейност.

Корпорацията ITT ще представи на МИЕ конкретни предложения, оформени като предварителна офсетна програма, в която освен към изброените български фирми ще бъдат предвидени индиректни офсетни предложения за трансфер на технологии и осъществяване на проекти за управление и подържане на водния сектор и към фирми произвеждащи невоенна продукция с високотехнологичен характер.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.