Продадоха револвер, принадлежал на „бащата” на Бонд  

30 март, 2007

Револвер, принадлежал на Ян Флеминг - автора на книгите за секретния агент Джеймс Бонд, бе продаден за 12 000 британски лири на търг в Лондон, се казва в комюнике на аукционната къща "Бонамс", цитирано от Франс прес.

Първоначалната оценка на револвера "Колт Питон 357 Магнум" бе между 10 000 и 15 000 лири. Той бе купен от анонимен колекционер, обадил се по телефона. Револверът, придружен от писмо, удостоверяващо неговата автентичност, е бил подарен на писателя през 1964 г. от фирмата "Колт". Нейният шеф изглежда бил толкова впечатлен от творчеството на Флеминг, че наредил револверът да бъде произведен специално за него, поясниха от "Бонамс". Върху огнестрелното оръжие е гравирано името на писателя, който е притежавал няколко револвера със същата марка. Всъщност Флеминг споменава за "Колт 45 Пийсмейкър" в книгата си "Мъжът със златния пистолет".

Любопитното е, че тайният агент на Нейно величество с кодовото название 007 никога не е използвал "Колт". Първоначално Бонд е въоръжен с "Берета", но впоследствие Флеминг заменя това оръжие с "Walther PPK", след като бил критикуван, че излага героя си на опасност, въоръжавайки го с италиански пистолет.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.