YouTube обяви войнa на бандитското видео  

19 септември, 2008

Уеб-сайтът YouTube реши да не приема в пространството си видеклипове, в които членове на различни групировки показват хладно и огнестрелно оръжие, пише The Times. Както отбелязва обаче The Guardian, новите правила се отнасят единствено за Великобритания.
Общо от сайта са премахнати 30 материала, в които се демонстрират не само мачети и пистолети, но и автомати. Много от тях са престояли на сайта повече от половин година, а някои дори над 18 месеца.
Google реши, че те нарушават правилата за използване на услугата, които наскоро бяха преразгледани с цел премахване на видео-клипове с насилие. Засега забраната не действа постоянно.
Както отбелязват от Google, необходимо е време за да задействат новите правила, а и за да бъде свален дадено филмче е нужно време за преглед и оценка на клиповете, защото само за минута на YouTube се качват материали с 13-часова продължителност.
Журналисти от The Times, търсейки материали, нарушаващи новите правила на YouTube, са открили, че не са извадени аналогични клипове, поместени до месец преди приемането на новите правила.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.