Гъбичките стават оръжие с двойна употреба  

14 септември, 2008

Гъбичките и микроорганизмите в житни хранителни култури стават оръжие с двойна употреба, чийто внос и износ ще подлежи на специален контрол по българските граници. Това става ясно от публикуван списък на изделията и технологиите в последният брой на "Държавен вестник", установи проверка на БГНЕС.
В групата влизат вирусите, които са преднамерено засети в култури или инжектирани в животни. Към тях се причисляват: вирусът на африканската треска по свинете, вирусите от грипа Авиан, вирусите на синият език и шапа, на херпес по свинете, на Нюкясълската болест, на чумата по дребните преживни животни, на шапа, вирусът на Тешенската болест, на стоматита по мехура, както и различните видове щамове по животните. Оръжие с двойна употреба са гъбички, независимо дали са природни, които са с повишена вирулентност както във формата на изолирани живи култури, така и по животни.
В списъка очаквано попадат ядрените реактори, способни да функционират по начин, който позволява контролирана ядрена верижна реакция при горене; инсталации, проектирани за изотопи на природен уран, за отделяне чрез газова центрофуга. Източниците на постоянен ток с висока мощност, способни да произвеждат енергия в рамките на 8 часа с напрежение 100 вата, както и да имат стабилност, по -добра от 0,1 процента за същия период. също попадат в списъка. Вносът и износът на системи за откриване местонахождението на обекти ще се контролира от държавата.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.