Полицай забрави пистолета си в кафене  

05 септември, 2008

Полицай от специалния отдел /Бел. ред. - Полицията във Великобритания по правило не носи оръжие/ ще бъде разследват, след като стана ясно, че е оставил зареден пистолет в кафене в централен Лондон, съобщи полицията в четвъртък. Полицаят, чието име не се съобщава, е осигурявал охраната на бившия премиер и пратеник за Близкия изток Тони Блеър. Той забравил оръжието си, след като влязъл в кафене през миналата седмица.
Полицейски пистолет беше оставен без надзор в кафене в централен Лондон в петък вечерта и беше намерен от посетител, каза говорителка на Лондонската градска полиция. Оръжието принадлежи на офицер от специалния отдел, който по това време е изпълнявал служебните си задължения. Започнато е разследване, добави тя.
Освен офицерите от специалните отдели, които се занимават с инциденти, където е употребено огнестрелно или друго оръжие, както и тези, които осигуряват охраната на политици, мнозинството от британските полицаи не носят оръжие. Говорителката не съобщи повече подробности, но според вестник The Sun става дума за жена-офицер на около 30 години, чиято работа е да осигурява охраната на Блеър.
Вестникът съобщава, че полуавтоматичният Glock 17 е бил оставен в тоалетната на кафенето, след като полицайката го е свалила от колана си. Тя е освободена от служебни задължения, докато продължава разследването. Тя знае, че направи голяма грешка, казва източник от полицията за Sun.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.