Пейлин vs Борисов  

14 септември, 2008

Американска компания за кукли веднага се възползва от вълната от интерес към губернатора на щата Аляска и кандидат за вицепрезидент на републиканците Сара Пейлин. Тази седмица HeroBuilders.com пусна в продажба кукли с образа на първата жена в историята на Републиканската партия, която има реални шансове да стане вторият човек в Белия дом.
Барби-Пейлин се предлага на цена около 30 долара в три варианта - в делови костюм, като ученичка и като.. Лара Крофт. Вариантът "супергероиня" е с 2 долара по-скъп, но и привлича вниманието с късата поличка, дългото до петите черно манто и пистолет 45-ти калибър в кобур на лявото бедро...


__________(i)__________

"Убила съм повече животни, отколкото Обама е ял топли ястия." Това е едно от типичните изказвания на Сара Пейлин, мечтата на всеки мъж в критична възраст и надеждата на американските десни. "Имам спортно сърце. Това е нещо като големите женски гърди, отначало е хубаво да ги имаш, но после изискват грижи." Това пък е едно от типичните изискани твърдения на Бойко Борисов, надеждата на българското дясно.

От седмици се чудя дали да напиша статия под заглавие "Бойко Борисов, българската Сара Пейлин" или "Сара Пейлин, американският Бойко Борисов". И двете работят еднакво добре. Така и не можах да реша. Причината е в тяхната идентичност. Е, единият иска да стане втори човек в първата държава, вторият иска да стане първи човек в последната държава, но това са нюанси. Останалото е еднояйчно подобие.

И двамата се появиха изневиделица. И двамата не се разделят с огнестрелното си оръжие, и двамата имат еднакво безупречен международен опит. И двамата не слизат от кориците на списанията. И двамата са въплъщение на национална мечта. Като казвам въплъщение на национална мечта, имам предвид национална мечта, изразена с плът. Човешка плът. Желана плът. Плът, отвъд която разумът на гражданина не намира особен смисъл да се задълбочава...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.