Съдия-изпълнител от Добрич простреля подпалвача на кантората си  

02 септември, 2008

Снощи около 21.50 часа в Първо РПУ-Добрич бил получен сигнал, че в централната част на града е имало стрелба и пожар. На място са изпратени екипи на полиция и пожарна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицаите установили на местопроизшествието, че неизвестен извършител запалил входната врата на кантората на съдия-изпълнителя от Добрич Николай Желев.
С цел да задържи извършителя, Желев подгонил мъжа и го прострелял в лявото бедро със законно притежавания си пистолет "Зиг Зауер".
Пострадалият е Ганчо Ганчев, на 20 години от Добрич. Той е настанен в добричката болница, без опасност за живота. Ганчев е известен на полицията, осъждан за грабеж. Пожарът е потушен, нанесени са материални щети. Образувано е досъдебно производство.

__________(i)__________

Собственик на имот простреля нагли крадци
Двама младежи от червенобрежкото село Чомаковци, на 19 и на 22 години, са простреляни в краката при опит за кражба, съобщиха от полицията в Плевен.
На 25 август около 17.00 часа младежите влезли в необитаем имот в селото и започнали да свалят цигли от покрива на къщата. Малко след това те са простреляни от 47-годишния собственик. 19-годишният е с огнестрелни наранявания в областта на долните крайници и масиран кръвоизлив на дясното ходило. Първоначално той е приет в Центъра за спешна медицинска помощ в Червен бряг, след което е транспортиран и настанен в клиниката по ортопедия и травматология към плевенската университетска болница. Няколко часа по-късно в червенобрежката бърза помощ отишъл и другия крадец, той е с леки повърхностни огнестелни рани по краката.
Установено е, че 47-годишният собственик е стрелял с незаконно притежавано гладкоцевно оръжие марка "Гюлсан", 12 калибър. По случая е образувано досъдебно производство.
Браво на стрелците! Когато държавата е слаба, се налага гражданите да вземат закона в свои ръце.
Ако не си против бандитите, значи си с тях.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.