Динамична стрелба на военен полигон във Велико Търново  

20 май, 2008

Крайните квартали на Велико Търново бяха огласяни от изстрели. Причината – старата столица беше домакин на републиканския шампионат по динамична стрелба. Стрелци от 10 клуба от цялата страна се бориха за призовите места на единствения у нас военен полигон пригоден за интересния спорт. Стрелба с ловна пушка, пистолет и калашник бяха сред най-атрактивните етапи на динамичната стрелба. Освен прецизност, участниците трябваше да покажат и изключителна бързина.
Цял ден състезателите се целиха в хартиени мишени, подвижни махала и гумени чинийки. Скрита в 3-метровите окопи се целеше и единствената дама на импровизирания фронт. Тя обаче показа завидни качества и дори надмина мъжете. Освен това твърди, че подобна надпревара истински я забавлява. „Ловец съм от 6 години и в момента няма по какво да стрелям и реших да участвам в този турнир. За първи път участвам, за мен е чест и удоволствие. Истински се забавлявам”, казва Мирослава Герганова.
Мястото на сраженията беше военният полигон край Велико Търново. Той разполага с най-голямата база за динамична стрелба в страната. Така участниците влязоха в реална бойна ситуация под открито небе. Според организаторите в България няма другаде изграден терен такъв, който да поеме състезание от този тип – толкова обемно, с толкова много различни и подредени стрелкови ситуации. Динамичната стрелба е изключително атрактивен, но все още не толкова популярен спорт у нас. Амбициите на организаторите са скоро във Велико Търново да се провеждат най-големите състезания от международен и световен мащаб.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.