Храбър дядо рани крадци  

03 май, 2008

68-годишен плевенчанин е ранил двама мъже, опитали да откраднат ламарина от съседска вила. Това информират от пресцентъра на полицията в Плевен.

Сигналът е подаден от възрастния мъж на тел. 166 на 2 май около 13.00 часа. Той съобщил, че малко по-рано, докато бил в имота си във вилна зона „Долината на славеите” край Плевен, видял двама мъже, които демонтирали ламаринена конструкция от съседска вила. При опита му да предотврати кражбата, 68-годишният бил нападнат от крадците. Защитавайки се, той произвел изстрел със законния си пистолет „ТТ” и ранил нападателите, които след това избягали с конска каруца.

След подадения сигнал са организирани бързи оперативни мероприятия и служители от Второ РПУ Плевен са установили и заловили двамата бегълци. Те са плевенчани, на 38 и на 40 години, открити са в дома на единия от тях. Известни са на полицията като автори на множество кражби, за които са осъждани. След злополучния им опит за кражба на 2 май, 38-годишният е прострелян в глезена на левия крак, а 40-годишният - в лявата седалищна част. Настанени са за лечение в Плевенската многопрофилна болница, няма опасност за живота им.

След снемане на обяснения във Второ РПУ Плевен 68-годишният доброволно е предал оръжието, с което е произвел изстрелите срещу крадците. Образувано е досъдебно производство.

Браво на дядото! Срещу наглите крадци това е истината - стрелба на месо. След като законодателно-полицейско-съдебната система на може да озапти престъпността, храбри единици от населението взимат закона в свои ръце. В тях ми е надеждата. Остава и законът така да бъде променен, че не крадците (защото са цигани), а потърпевшите да имат права.
На тези, които казват "ау, ако има повече оръжие ще се изтребиме" случката показва, че всички остават живи, някои обаче получават възмездие за престъплението си на място, чрез куршум в задника.
Писано неотдавна:
Цитат с коментар

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.