Красимир Михтиев трети на Международен турнир в Ниш  

08 май, 2008

Трето място на Международния турнир по стрелба с гладкоцевно ловно оръжие в Ниш, спечели Красимир Михтиев. В състезанието в Република Сърбия участваха стрелци от страната-домакин, България, Гърция, Италия и Черна гора. Турнирът се проведе на осем сцени, с общо 98 изстрела с патрони 12- ти калибър.

По административни причини Красимир Михтиев и другия представител на В. Търново Светослав Костадинов не успяха да получат навреме разрешителни за пренасяне на оръжията си и участваха в надпреварата с “пушка-помпа – “РЕМИНГТОН – 760” предоставена им от организаторите. Макар и с непознато оръжие и без никаква предварителна подготовка с него, в надпреварата на 2 май двамата постигнаха отлични резултати - Михтиев взе бронзов медал, а Костадинов е седми.

През следващите два дни турнира продължи с надстрелване с късо нарезно оръжие (б.р. с голямокалибрени пистолети по правилата на Международната Асоциация по Динамична Стрелба (IPSC)). В тази надпревара се включиха още двама от топсъстезателите на Българската Ассоциация по Динамична стрелба – Методи Марков и Димитър Мангъров. След оспорвана битка между над 120 стрелци, на 12 различни сцени, с по минимум 215 изстрела, в стандартната категория Методи Марков е шести, Димитър Мангъров осми, а Светослав Костадинов 20- ти. Красимир Михтиев зае пето място в свободната дивизия. В отборното класиране българските стрелци са трети.


Само да отбележа, че Светльо Костадинов е от София, а не от В.Търново, и че пушката е Remington 870.
На снимката по-горе Михи е със жълтата, а Светослав е с черната тениска.

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Красимир Михтиев трети на Международен турнир в Ниш

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.