СААБ ще участват с щанд на „ХЕМУС 2008"  

26 май, 2008

За първи път шведската компания СААБ - световен лидер в областта на отбраната, авиацията и космическите технологии, ще участва със собствен щанд (P3) в международната изложба за отбранителна техника „ХЕМУС 2008", която ще се проведе от 28 до 31 май в Пловдив.

По време на тазгодишното издание на изложението ще бъдат представени, някои от продуктите на СААБ, включително изтребителят „Грипен", както и продуктите на компанията „СААБ Майкроуейв системс" (Saab Microwave Systems) - радарите Sea Giraffe AMB и Giraffe AMB, система за локализиране на оръжия Arthur и системата за въздушно наблюдение, предупреждение и командване Erieye.

Екипът на СААБ ще бъде представен на форума от директора "Маркетинг и продажби" в "Грипен Интернешънъл" Боб Кемп, вицепрезидента на СААБ Ларс Кампнер и директора на СААБ-България Даниел Боестад.

„Грипен" е първият от новото поколение многоцелеви изтребители, който е на въоръжение. Оборудван с най-модерна технология, той е в състояние да изпълнява широк набор от операционни мисии „въздух-въздух" и „въздух-земя" като използва най-съвременни оръжия. „Грипен" е предназначен да отговаря на предизвикателствата, свързани с настоящи и бъдещи заплахи като в същото време е в съответствие с най-стриктните изисквания, отнасящи се до сигурността на полета, надеждността, тренировъчната ефективност и ниските оперативни разходи

Erieye е система за въздушно наблюдение, предупреждение и командване за пълен контрол на въздушната и морска обстановка. Тя позволява взаимодействие със съюзни и национални системи чрез канали за обмен на данни и за криптиран пренос на глас, контрол на изтребителната авиация, мониторинг и контрол на операции по дозареждане във въздуха, както и управление на въздушния трафик и охрана на въздушното пространство (Air Policing).

Sea Giraffe AMB е многофункционален военноморски 3D радар за пълна тактическа ситуационна информираност. В него е въплътен дългия опит на СААБ в експлоатацията на над 500 радара GIRAFFE в повече от 30 държави в целия свят.

Giraffe AMB е многофункционална радарна система за наблюдение, подходяща както за бойни, така и за мироопазващи операции. GIRAFFE AМВ използва една антена, която осигурява мониторинг на 360° на сферична въздушна зона, като едновременно с това локализира и предупреждава за летящи ракети и мини.

Arthur е радарна система за локализиране на оръжия. Тя позволява бързо откриване и противодействие на всички възможни артилерийски заплахи днес, което е основна цел на защитата на цивилното население и на военните части.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.