The dark side: Криминално проявен отне служебен автомобил на полицаи  

31 август, 2005

Криминално проявен успя да избяга от полицейски патрул, като отне служебен автомобил на полицаи в столичния квартал "Слатина". По-късно престъпникът беше задържан, а колата открита.
Екшънът започнал в квартал "Дружба", където около обяд, патрул на осмо районно управление засякъл лек автомобил "Фолксваген Голф", обявен тази сутрин за откраднат.

Шофьорът на голфа не спрял, подминал патрула с много висока скорост и по време на гонката не успял да овладее колата и се врязал в стълб в квартал "Слатина".

Полицаите опитали да го задържат, но той насочил оръжие срещу тях, заплашил ги, качил се на тяхната служебна "Астра" и отпътувал в неизвестна посока.

Тогава полицаите стреляли по него, но не успели да предотвратят бягството.

"Да, това е един от проблемите на полицията. При поизвеждане на изстрели е колеблива, защото после трудно се доказва неизбежна самоотбрана. И са проявили снизхождение, когато са го простреляли в крака", каза ген. Бойко Борисов, главен секретар на МВР.

Колата беше открита към 16 часа, паркирана на улица в квартал "Редута".

По-късно и шофьорът - Николай Ангелов, бе открит по кървавите следи, в апартамент в същия квартал. По информация на МВР, Ангелов е ранен в крака и ръката.

БТВ
2005/8/30

Това, че един малоумен наркоман - автокрадец е окошарен е много добре...
Обаче:
1. Без да го оправдавам, но много бързо го осъдихте. Може и да е престъпник, но това решава само съдът. А вижда се, че не е в затвора. Защо досега съдът не го е признал за виновен...?

2. Както видях по НоваТВ, в опита си да го задържат, полицаите са го поотупали, пардон, "респектирали" и добре, че и Ангелов първи е "проявил снизхождение" та не ги е гръмнал, а само заплашил с пищова си, преди да отпраши с колата им (неясно по каква тактическа схема оставена с работещ двигател) и да го прострелят в гръб (в крака, гърба и главата).
3. "това е един от проблемите на полицията. При поизвеждане на изстрели е колеблива, защото после трудно се доказва неизбежна самоотбрана." - това е проблем на всички граждани, Бате Бойко.
pishtov.com

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ The dark side: Криминално проявен отне служебен автомобил на полицаи

  • Анонимен
    01 септември, 2005 11:53  

    и таз добра значи полицията се колебае да пука какво да правят гражданите-пребиите нападателя с дръжката на ютията ако не ви гръмне и се гответе за прокурора

  • Анонимен
    03 септември, 2005 22:58  

    ако е прострелян в гръб предполагам, че не е прострелян при неизбежна самоотбрана.

    а от очевидец чух следната история, голфа кара бясно и се удря, полицаите слизат и отиват до него отварят вратата и започват да го дърпат да излезе като го "респектират" по познатите начини, той излиза малко ги поразхвърля, качва се в астрата и отпрашва като в това време полицаите стрелят по него (това би се квалифицирало като опит за убийство ако не полицай а някои от нас беше стрелял по крадец качил се в колата му, но да видим какво ще измислят за полицаите)

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.