The dark side: По Георги Илиев е стреляно с малокалибрено оръжие  

27 август, 2005

По президента на ВАИ холдинг Георги Илиев, убит снощи в Слънчев бряг, е стреляно с малокалибрено оръжие. Това съобщи генерал Красимир Петров, директор на РДВР- Бургас. Куршумът е улучил Илиев на два сантиметра от гръдната гост. В момента на стрелбата той е бил прав и е говорил по мобилен телефон. Около него е имало охранители.

Генерал Петров направи товя изявление в Слънчев бряг на мястото на престъплението пред Буда бар, където в момента се извършва повторен оглед. Той добави още, че сега се търси оръжието, с което е стреляно. Чакат се и двама криминалисти от София, които ще направят балистична експертиза, за да се установи откъде точно е стреляно. Буда бар се намира на открито. На 20 метра от сепарето, където е стоял Илиев, е шосето, а отстрани има храсти и дървета, където може да се е скрил стрелецът. Красимир Петров каза още, че в момента няма основна версия за покушението. Работи се по няколко варианта като причини за убийството на Илиев.

Георги Илиев притежава три хотела в Слънчев бряг. Това са "Дюн", "Орел" , "Астория" и дискотека "Айсберг". Наемател е и на сградата, където се намира дискотека "Камелия". Тя е част от комплекса "Мултиплейс", където е бил застрелян Илиев. Комплексът включва Буда бар, Найт клуб, Домби бар и ресторанта "Свети Георги".

БТА
2005/8/26


Служители от ВКП и НСлС ще помагат на бургаските полицаи

Служители от Върховна касационна прокуратура и Националната следствена служба ще окажат методическа помощ при разкриването на убийството на президента на ВАИ Холдинг Георги Илиев, който беше застрелян тази нощ в курорта Слънчев бряг. Това съобщи заместник-началникът на Окръжната следствена служба Стефан Стойков. По случая основно ще работи следовател от Несебър.

Днес се очаква да бъде назначена тройна балистична експертиза, която да определи вида на използваното за оръжие. Очакват се и двама специалисти от Института по криминалистика на МВР, които трябва да установят разстоянието и ъгъла, от който е стреляно. Най-вероятно изстрелът е дошъл от някой от околните хотели. Днес по обяд беше изваден куршумът, с който Илиев е прострелян в сърцето. Установи се, че е 22 калибър и е дебалансиран. Според полицейски служители това е следа към извършителя. По-рано днес по обяд директорът на РДВР-Бургас генерал-майор Красимир Петров каза, че все още се издирва оръжието. Предполага се, че то е било захвърлено от убиеца веднага след престъплението. Водят се разпити на свидетели, които снощи по време на убийството са били в Буда бар. Разпитват се и лица от обкръжението на Георги Илиев, както и представители на криминалния контингент в региона. Няма задържани по случая. Информацията е на кореспондента на БГНЕС в Бургас.
BGNES
2005/8/26

Още ли има хора, които вярват в митологията за "дебалансирания" куршум?! При тази точност куршумът може да бъде ограничено стабилизиран (с минимум запас на устойчивост), но не и дебалансиран.
Четете, бре!
pishtov.com

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ The dark side: По Георги Илиев е стреляно с малокалибрено оръжие

  • Анонимен
    28 август, 2005 19:47  

    Ей, тези флоберки били страшно оръжие!
    Пък по други земи дванйсетгодишни келеши ги получават като подаръци за рождения си ден!
    Мамка им и американци, как не са се сетили да гръмнат Ал Капоне с една флоберка? Или Джон Кенеди! Или Кинг?
    Що все на глупаци ни правят тези ченгета, не знам!

  • Анонимен
    31 август, 2005 01:41  

    Vsu6tnost, Anonimus, JFK e ubit s .22:)))).......

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.