Бавария търси помощ срещу сериен убиец  

12 август, 2005

Баварската полиция и НСБОП работят по разкриването на убийствата на 7 чужденци в Германия, извършени най-вероятно от сериен убиец, съобщи вчера нашето МВР.

Жертвите - шестима граждани на Турция и един грък, са убити от 2000 година.

Разследването установило, че престъпленията носят белега на серийни убийства. Те са извършени с едно и също оръжие - пистолет "Чесна", калибър 7,65 мм. Мишените са чужденци, успели да развият среден и дребен бизнес в Германия.

За последните две жертви - 50-годишен турчин и 41-годишен грък, има данни, че когато са посещавали родните си страни и са преминавали през България, често са виждани в компанията на българки.

И двете убийства са станали през юни т. г. На 9 юни с няколко изстрела в собствения му павилион за дюнери в Нюрнберг е убит Исмаил Яшар. Седмица по-късно в ключарското му ателие в Мюнхен е разстрелян Теодорус Булгаридес.

Останалите пет убийства са извършени също в Нюрнберг и Мюнхен, както и в Хамбург и Рощок. За разкриване на престъпленията са сформирани две специални комисии - "Халбмонд" в Нюрнберг и "Тео" в Мюнхен, - които се ръководят от специално сформираната група "Босфор".

Въпреки че информация за разследването на убийствата има на турски и немски език в сайта на баварската полиция, досега не е получен сигнал, който да доведе до работа по "горещи следи".

Все още не са изяснени детайли от живота на жертвите - откъде точно са минавали и къде са отсядали у нас, както и кои са сънародничките ни, с които са общували. От НСБОП и баварската полиция молят хората, които разпознаят жертвите, да се свържат на посочените телефони:

0049-911-211-2288 в Нюрнберг, 0049-892-9100, Мюнхен, на които може да се говори на английски, немски или турски език.

Телефонът в НСБОП е 02/868-60-61.

Дори и най-дребната следа би могла да се окаже от огромно значение за разкриване на серията убийства, сигналите се обработват при гарантирана конфиденциалност, увери МВР.

в.СЕГА
2005/8/12

За компетентните журналисти от в.СЕГА и всички останали, които за първи път чуват, че "Чесна" освен да лети, може и да стреля, уточнявам, че всъщност става въпрос за пистолет "Ceska", (Ceska Zbrojovka, CZ).
"Im o.a. Zeitraum wurden in den 4 Städten der Bundesrepublik 6 türkische Geschäftsleute sowie ein griechischer Geschäftsmann durch unbekannte Täter erschossen. Der bzw. die Täter verwendeten dabei in allen Fällen eine Pistole, Marke "Ceska", Kal. 7,65, in zwei Fällen zusätzlich eine Pistole Kaliber 6,35. Die o.a. Phantombilder wurden anläßlich der Tat am 09.06.2005 in Nürnberg gefertigt.", се казва в сайта на баварската полиция.
pishtov.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.