Патрони от еBay във вирджинския екшън  

23 април, 2007

Младежът-убиец купил 20 броя за Walter P22
Убиецът на 32 души от университета във Вирджиния Чхо Сюн-ху е купил боеприпаси от интернет аукциона eBay, установи полицията. Под името Blazers5505 младежът се е сдобил на 22 март с двайсет патрона за пистолет Walther P22.

Покупката е направена напълно законно в оръжеен магазин в щата Айдахо, писа The Times. Ден по-късно Чхо Сюн-ху е купил патрони за същия тип пистолет от онлайн-магазина "oneclickshooting".

23-годишният кореец освен това е продавал в eBay билети за мачовете на футболния отбор на своя университет, както и книги за насилие и смърт, разкриват полицаите. Чхо е изучавал подобна литература в рамките на учебния курс "Съвременна култура на ужасите".

Междувременно полицията проучва електронните архиви на фаталния младеж, вкл. неговата поща през Blazers5505@hotmail.com, записите на мобилния му телефон и съдържанието на персоналния му компютър. От особен интерес за разследващите е дали Чхо е контактувал по е-пощата с Емили Хилшер, една от неговите първи две жертви.

В края на 2005 Чхо беше обявен за душевно болен и опасен за околните. Тогава полицията разследва домогване в отношенията между две студентки чрез електронната поща. Престоят му в психиатрична клиника обаче продължи само една нощ, за да се случи страшното през април 2007.

Още за Walther P22.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.