Баща иска да подари на 2-годишния си син автомат Калашников  

10 април, 2007

Баща заведе две годишния си син в магазин за огнестрелно оръжие в Ню Орлийнс, щата Луизиана, за да му купи автомат Калашников, съобщава телевизия Ен Би Си.
Собственикът на магазина Дан Рийз е показал на телевизията видеозапис от камерите за наблюдение, на който се вижда, как бащата показва на току-що проходилото детенце, носещо още памперс, как се борави с автомат.
"Татко ти купува автомат АК-47, за да станеш войник", цитира думите на бащата Рийз.
"Той каза на момченцето: автоматът трябва да го държиш пред себе си, за да избиеш всички с един откос. Ти можеш да убиеш всички, които бъдат пред теб. Ти ще бъдеш войник, защото татко ще ти купи ето този автомат", споделя още Рийз, цитирайки бащата.
След тези думи той е показал на сина си как се носи автомата на рамо. В този момент търпението на собственика се е изчерпало и той се е намесил, искайки си обратно оръжието. Бащата реагирал остро и едва не се е сбил, но търговецът на оръжие е отстоял позицията си.
След този инцидент Рийз е решил, че занапред ще продава калашници само на служители на полицията.
Шерифът от местното полицейско управление Хари Лий е заявил пред Ен Би Си, че бащата на детенцето не е нарушил никакви закони, но случаят е обезпокояващ.

Тия журналисти си умират да създават сензации и ги правят американците на съвсем изперкали. Избъзикал се бащата с магазинера и оня се направил на възмутен. Сума ти оръжие е продал сигур, на кого ли не, и не проявил съвест, сега за един, който се направил на клоун и се забавлявал с детето си, магазинерът решил да се възмути. Ами ако бащата си беше купил автомата за себе си и в къщи беше давал на детето даже да стреля, кой щеше да разбере и пак ли щяха да го дават по телевизията? Щом полицията смята, че бащата не е нарушил никакъв закон и не може да го арестува, остава само съмнението дали правилно си възпитава детето, но в крайна сметка отговорността си е негова и той има право да прави най-доброто за детето си.

От друга страна, нашите мамини бг-момчета, които вече няма да ходят в казармата, дали пък няма да имат проблеми с оръжейната си култура, способността си за поемане на отговорност, самостоятелност и самозащита и с реда и дисциплината си по-нататък в живота?

Само не разбрах, защо пък само на служители на полицията мистър Рийз ще продава занапред калашниците...!?

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Баща иска да подари на 2-годишния си син автомат Калашников

  • Анонимен
    26 май, 2007 02:18  

    Мама му стара! защо татенцето ми не такъв като този татко. Да ми купи автомат, и да ми го подари на някои рожден ден.

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.