Ракетният антитерор  

11 април, 2007

Шарж: "От България с любов"

България е едно спокойно място, където народът живее охолно и не се случват никакви престъпления. И Службите поради липса на друга работа, решиха да погнат страшните Интернет пирати, които представяте ли си какъв ужас – дърпали филми и песни от Мрежата без да плащат. И както можеше да се очаква, стана ясно, че страшната акция на страшните ни Служби е поръчка от братска Русия.

Националният Антитерористически комитет на Русия (НАК) готви поправки към руското законодателство. Поне това прочетох в руската преса. Кратък материал със заглавие: “НАК иска да засили контрола си срещу Световната паяжина”. Ще бъдат гласувани закони за наказателна отговорност заради разпространение на терористични и екстремистки материали. Което ще рече вашият Интернет доставчик да бъде даден под съд, защото чрез подавания от него Интернет вие сте влезли в терористичен или екстремистки сайт. Следващият подсъдим вероятно ще бъде електрическата компания, защото именно чрез нейното електричество вие сте задействали компютъра и сте влезли във въпросните забранени сайтове. Остава съществения въпрос кое е тероризъм и кое е екстремизъм в една терористична и престъпна държава? Като нашата бандитска България, например. Защото промените в руското законодателство са съгласувани с подчиненото им българско правителство. И даже се прилагат още преди промените в закона да са влезли в сила, Службите вече погнаха неудобните, прикачвайки им епитет “пирати, терористи, екстремисти”. Та кое е тероризъм и кое е антитероризъм в страната на вилнеещия комунистически терор?

Разбрахме, че проява на тероризъм и екстремизъм е да пишеш и говориш за престъпления, извършвани от държавните институции. Не е тероризъм, нито екстремизъм да палиш чужди жилища и да тровиш децата с хероин. Не е тероризъм да източваш чужди банкови сметки чрез Интернет, ако си хакер на служба към НСС. Но е тероризъм да протестираш срещу беззаконието и полицейския произвол.

Сега предстои ново разширение на понятията. Ето едно мъничко, скромничко новинарско съобщение: “Ракети българско производство откриха в склад с боеприпаси испански войници от мисията на ООН в Ливан, предаде АФП. Разкритието е станало при операция по разоръжаването в планинска зона в югоизточната част на страната. До склада военните са се натъкнали на бетонирано пространство, което може да се използва като площадка за ракетна установка.”

Съобщението бе коментирано по следния начин от човек, живеещ в този район на света: ”Имай предвид, че ако се окаже, че тези ракети са скорошно производство (най-вероятно), ще гръмне още един скандал. Нашите умници продавали на терористични организации ракети. Ако не са директно, то са ги продавали на Сирия или Иран, а и с двете страни България като член на НАТО има ембаргова политика. Предполагам се досещаш кои могат да са направили продажбата. Някои другари от Кинтекс и бившето ДС. Всяка оръжейна сделка става със съгласието на любимите ти служби. Не знам защо имам чувството, че май това ще прелее чашата, особено като са ги използвали срещу Израел. Да се чуди човек да се смее ли или да плаче.” Та значи след палежите, наркотрафика и поръчковите убийства, стрелбата с ракети също ще отпадне от списъка на терористичните действия.

Сега очаквам буря. Не може да няма буря, след като някои малоумници на Запад се усетят, че “бившата и отдавна разтурена” ДС продължава да снабдява с оръжие терористи, а пък терористите на свой ред с това оръжие избиват евреи. Наистина става много весело. Имат думата другарите евреи, които ни втълпяваха, че комунизмът не бил чак толкова лошо нещо, и че с терора на ДС било приключено.

Обичам бурите! Предпочитам ги пред болшевишкото гробищно спокойствие.
Напомням кредото на "Свободна Европа": "Фактите са свещени, коментарът е свободен."
Само уточнявам фактите - "ракети" е неточно казано, всъщност ставало въпрос за боеприпаси (мини) за минохвъргачка. Относно коментара нямам забележки.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.