Ако студентите във Вирджиния имаха оръжие, можеха да предотвратят трагедията  

17 април, 2007

Трагедията в техническия университет в американския щат Вирджиния, по време на която загинаха 32 души, е би могло да бъде избегната, ако студентите и преподавателите са имали огнестрелно оръжие и са могли да окажат съпротива, заявиха от известната в САЩ лобистка организация за защита на правата на собствениците на огнестрелно оръжие “Собственици на оръжие в Америка”, предаде РИА Новости.

“Кога ние ще разберем, че непритежаването на оръжие е лоша защита?”, се казва в изявление на изпълнителния директор на “Собственици на оръжие в Америка” Пери Прат.

По неговите думи, “е безотговорно и опасно да се говори на гражданите, че не трябва да носят огнестрелно оръжие в учебно заведение”. Прат припомни, че според резултати от социологически проучвания, 85% от американците смятат, че преподавателите могат да носят огнестрелно оръжие, за да са способни в случай на необходимост да защитят живота на студентите.

“Тази нова стрелба в учебно заведение изисква незабавна отмяна на законите за зоните, свободни от оръжие, които в нашата страна обричат училищата на милостта на лудия”, заяви още той.

“Интересно е, че в щатите като Юта и Орегон на преподавателите им е разрешено да носят оръжие на територията на студентските градчета и не е ли интересен факта, че вие никога не сте чували за престрелка в едно от училищата или университетите на тези щати?”, задава въпроса Прат.

Изпрати публикацията по електронната поща


11 коментара: to “ Ако студентите във Вирджиния имаха оръжие, можеха да предотвратят трагедията

  • Анонимен
    25 април, 2007 12:26  

    Тези американци не са добре, дайте да се въоръжим всички до зъби и да решаваме споровете си с куршуми.
    Оръжията трябва да се забранят със закон и притежанието на оръжие трябва да е тежко престъпление, наказуемо със затвор от минимум 15 години, че да видим кой ще си позволи да рискува да носи оръжие.

  • Анонимен
    25 април, 2007 12:38  

    Категорично съм на мнение, че не трябва да е забранено да се носи ОРЪЖИЕ в университетите, (дори и от студентите) просто трябва да има достатъчна подготовка и абсолютно всеки човека който пожелае да се сдобие с ОРЪЖИЕ трябва да е най-вече психически здрав и да се наблегне колкото е възможно повече на
    1.Познанието на оръжието
    2.Какво може да причини То
    3.Как и КОГА се използва

  • Анонимен
    28 април, 2007 18:03  

    Притежаването на оръжие означава голяма отговорност на притежателя.Всеки психически здрав ако има желание трябва да може да притежава огнестрелно оръжие.Само безотговорен страхливец страхливец може да е против тази теза,още повече,че никои не ГО задължава да се въоръжава (роб по дух,някои друг ще ГО пази да не МУ свалят гащите). Кретенът тръгнал да стреля разчита на безпомощността на околните и на това,че ще успее да се измъкне жив НО ако знае,че и те са въоръжени и ще има мигновено възмездие едва ли ще посегне към оръжието!!! Оръжие е всичко(готварски нож,кола,камък,пергел,клечка за зъби,самолет,ръка или крак)въпрос на възможности! Арбалета,хвърленият нож,прашката,каратето са много по опасни ? ВЪПРОС НА ВЪЗМОЖНОСТИ. Примерно страхът не спира автомобилните катастрофи,некадърниците се размазват масово като мухи за съжаление убиват и невинни?

  • Анонимен
    15 юни, 2007 21:00  

    "Оръжията трябва да се забранят със закон и притежанието на оръжие трябва да е тежко престъпление, наказуемо със затвор от минимум 15 години, че да видим кой ще си позволи да рискува да носи оръжие."
    Впечатляващо! Тоя, дето е стрелял, е бил спокоен, понеже не са го грозяли 15 години.
    Боже...

  • Анонимен
    25 ноември, 2007 17:09  

    Пишете глупости, вижте статистиката на загиналите от огнестрелни оръжия в САЩ и да речем Англия, където притежанието на огнестрелни оръжия е забранено. В процентно отношение в САЩ жертвите са много повече. Разликата е просто стряскаща. Това не ви ли говори нещо за страната с 90 % въоръжаемост на населението, което би трябвало да е в пъти в по-голяма безопасност от бедните беззащитни англичани.

  • Анонимен
    17 декември, 2007 11:39  

    ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШИ НОСЕНЕТО НА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ!!Необходимо е да се правят само следните неща-при кратак курс на обучение за боравенето му да се дава и урок по балистика така че всеки тъп българин с останало кумунистическо мислене който е против свободното носене да разбере НАЙ-ПОСЛЕ че всяко нарезно оръжие има индивидуален ъгъл и подредба на нарезите-също както е индивидуален пръстовия отпечатък на всеки човек!!И няма никаква ама НИКАКВА сметка да стреля по някой освен само при ЯВНА САМОЗАЩИТА защото по куршума ще бъде хванат точно за 20 минути след това.Това трябва да се обясни на всеки и да се наблегне изключително много.Върху оръжието трябва да е изписано с гравиран надпис това ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за да го вижда всеки път когато го зарежда.Да видим кой ще тръгне да прави убийства с лично оръжие тогава.Никой в света не убива с лично регистрирано оръжие,а само с от на черния пазар.Убииствата с лично оръжие се правят само от хора от ниски социални групи и нискоинтелегентни(американски негри) или от такива които са решили да се самоубият след това(случая с американските студенти).В България не трябва да се дава само на цигани,турци,роми,алкохолици,наркомани,осъждани,не добре с нервите или психиката, на лица под 22 години.18 години е малка възраст за носене на пистолет според мен.

  • Анонимен
    11 януари, 2008 11:59  

    Годините найстина са малко.
    Аз съм на мнение че трябва да се разреши продажбата на Нарезни Оръжия.
    И да се премахне малумната институция КОС

  • Анонимен
    24 януари, 2008 15:11  

    носенето на законно лично оръжие е голяма отговоргост.всеки придобил правото на това знае,че в полицията имат данните от балистиката и,че ако го използва веднага ще се разбере за това.по опасното е когато оръжието е незаконно,а такова в българия дал господ в изобилие.оръжието изчезва и край.психиката на човек е устроена така че да анализира ситуациите кога е наказуем и кога не.когато не знаеш онзи отсреща дали е въоръжен или не,колко е бърз в боравенето с оръжието и какво е то,ще се замислиш дали да се правиш на бабаит или не.обикновенно[не става дума за поръчковите убииства]психопатите избират за жертви физически по слаби от тях или се събират 5-10'бабаита'и тогава как ще се защитиш можеби ще им четеш 'закона'докато те пребиват или ще чакаш полицията която именно заради недомислици в законите е с вързани ръце?зада няма тази престъпност в страната,трябва закона за притежаване,носене и употреба на късо нарезно оръжие да се промени.всеки психично здрав и без криминални прояви трябва да има правото да има огнестрелно оръжие.гаранция че престъпността ще спадне рязко.

  • Анонимен
    03 февруари, 2008 22:52  

    Ако носенето на оръжие се разреши, ВСИЧКИ ще имаме оръжие, ако е забранено, само МУТРИТЕ ще имат оръжие!

  • Анонимен
    12 април, 2008 15:26  

    Когато знаеш че 90% от хортата около тебе са въоръжени трябва да си малоумен за да извадиш пищов пръв. Защото всеки ще има законното право да те гръмне при самоотбрана. И разрешително за огнестрелно оръжие да се дава при навършване на 21 години на психически здравите и да се отнема при криминални регистрации, хващане с наркотици и шоофиране в нетрезво състояние.

  • Анонимен
    09 август, 2008 00:26  

    НОСЕНЕТО НА ОРЪЖИЕ Е ОТГОВОРНОСТ И ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВОТО ДА ИМА И НОСИ ТАКОВА.В МОМЕНТА ИМАТ ВСИЧКИ БАНДИТИ(МАФИЯ) НЕЗАКОННИ ПАТЛАЦИ И ПУШКИ И МОГАТ ДА ТРЕПЯТ СВОБОДНО С ТЯХ....А ЗАЩО НЯМАТ ЗАКОННИ ТАКИВА ТОГАВА??? ЯСНО Е ЗАЩО.

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.