Престрелка в центъра на Бургас, властите отчитат в Брюксел успехи  

02 април, 2007

Петима души са били ранени при престрелка в центъра на Бургас като двама от тях са случайни минувачи, съобщи полицията в града. Инцидентът станал, когато бургаският "бизнесмен" Иван Панайотов по прякор Мазния и охранителят Янчо Димитров били пресрещнати от Калоян Славов по прякор Рижия, с когото "бизнесменът" бил в лоши отношения. След избухнал спор Рижия пробол в бедрото 26-годишния бодигард, докато Иван Панайотов стрелял срещу Рижия и приятелите му. В резултат от стрелбата Рижия бил ранен в задните части. Пострадали също така 26-годишен студент, който седял на пейка в градинката с приятелката си и 73-годишна жена, минавала наблизо. Най-сериозно е пострадал студентът, който е с опасност за живота, ранен в черния дроб, бъбреците и далака, непрекъснато му се правят кръвопреливания.

Българското правителство междувременно представи в Брюксел доклад, според който се е справило с организираната престъпност в страната. Властите отчитат 95% разкриваемост на престъпленията, докато в същото време една-трета от българите съобщават, че апартаментите им са били обирани поне веднъж през последните десет години. Почти нито едно от тези престъпления не е разкрито. След като през 2005 беше обран домът на журналист от БиБиСи в София, той беше посъветван от МВР да "не се занимава" с оплаквания, тъй като тези престъпления обикновено не се разкриват.

Ако не с пистолети - с ножове, ако не с ножове - с палки, ако не с палки - с боксове... Все ще има с какво да се трепят, щом не са там, където им е мястото. И покрай тях и невинни жертви ще падат.
Докога овчедушно ще вярваме, че държавата ще може да ни защити и опази?

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Престрелка в центъра на Бургас, властите отчитат в Брюксел успехи

  • Анонимен
    04 април, 2007 11:54  

    интересно ми е кой дава разрешителни за правоносене на оръжие на граждани които са с криминални досиета

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.