Рекордни продажби на италианско оръжие през 2006 г.  

13 април, 2007

Изминалата 2006 г. донесе на Италия рекордни приходи от продажби на оръжие и бойна техника италианско производство в чужбина. Това се казва в правителствен доклад, представен в парламента, съобщава сайтът Летера 22.

Италия е спечелила 2,2 милиарда евро от износа на оръжия и бойна техника местно производство. Това е с 62 процента повече в сравнение с 2005 г. и рекордно постижение за последните 20 години.

В списъка на страните, станали клиенти на Рим в този вид бизнес, начело са САЩ със сделки за 350 милиона евро, следвани от Обединените арабски емирства с 338 милиона евро и Полша с 228 милиона евро. В списъка са Обединеното кралство /159 милиона евро/, Австрия /153 милиона/, Германия /114 милиона/, България /92 милиона/, Оман /79 милиона/, Литва /76 милиона/, Нигерия и Южна Корея /74 милиона евро/, пише БТА.

Сред предприятията, реализирали най-големи печалби от оръжейната търговия, са „Аугуста” с приходи от 811 милиона евро, следвана от „Ото Мелара”, „Авио”, „Литал Селекс”, „Аления Аермаки”, „Алкател Аления”, „Ивеко” и „Галилео Авионика”.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.