Наш пищов праща в пенсия Макаров  

15 октомври, 2005

Нов пистолет по натовски стандарт калибър 9,19 мм е разработен в оръжейните заводи "Арсенал" в Казанлък, очаква се той да замени у нас пистолетите "Макаров".
Това съобщи вчера изпълнителният директор на фирмата инж. Николай Ибушев. В момента се правят изпитания на оръжието, чието производство и продажби на пазара се очакват след Нова година.

24 часа
първа страница
15.10.05

Така е, като се правят устни съобщения... В друга медия за същата новина калибърът беше изписан 9/19 мм:


Военните заводи в Казанлък ще се появят на пазара с нов пистолет

Военните заводи в Казанлък ще се появят на пазара с нов пистолет
Мястото на "Макаров" в родната армия е заплашено от български конкурент

От началото на следващата година казанлъшките военни заводи ще се появят на пазара с нов пистолет, наречен "Арсенал - Компакт".

Той е с натовски калибър (9/19) и с него оръжейната фирма ще участва в конкурса за превъоръжаването на българската армия. Новото оръжие ще замени досегашния "Макаров", тъй като е с по-добри характеристики - събира повече патрони - 15, и има опции за 17, а освен това е и по-мощен, съобщи пред журналисти в Казанлък инженер Николай Ибушев, изпълнителен директор на фирмата.

Той очаква до края на тази година да приключат тестовете и узаконяването на новата марка леко оръжие, а в началото на новата година да започне и серийното му производство.

Пистолетът ще се предлага основно на натовски пазари защото е изключително конкурентен. Разработката е на екип специалисти от "Арсенал". Конструкторите са Николай Клисуров и Петко Кърлешев, възпитаници на политехническия институт в Тула, Русия.

dnes.bg
14.10.05

Изпрати публикацията по електронната поща


9 коментара: to “ Наш пищов праща в пенсия Макаров

  • Анонимен
    21 октомври, 2005 20:04  

    tva e super qko samo trqbva i edna snimka i cena i vednaga bih si go zakupila

  • Анонимен
    17 януари, 2006 22:08  

    Да, наистина е страшно! Ще го видим какъв дзвер ще е... А ти не се излагай, бе жена! Какъв Арсенал, бре! За жени само Walther PPK. Лесен за операция, здрав, НЕМСКИ пистолет. Какво повече и трябва на една жена!?! Аааа, да - Брат Пит.

  • Анонимен
    30 януари, 2006 20:43  

    Братя, пълна путка майна! Виждали ли сте, нещо българско и родно за последните 63 години (СЛЕД 1944Г.) произведено в Арсенал-АД, той беше завод 10, ОПП Фридрих Енгелс, МК Фр.Енгелс и венец на комунизма-частна фирма.Само лицензионна продукция, за която моля птедставте сметки за платени лицензии. Или е лесно да плюеме СССР и да продаваме на брадърс Ю Ес Ей системите за управление на СС-18. По български-по братски :) И така, 63 години импотентен български мозък и сега, сексуална революция???? Да, по-хубаво от ГШ-18 и от ТТ в света няма, а в Казанлък не са и слушали! Та пишете си , самозабравени онанисти и хомосексуалисти!!!Кой ли ви плаща? То хомосексуалното братство е световно :)))

  • Анонимен
    01 февруари, 2006 22:56  

    znam che istinata boli ,ama e taka

  • Анонимен
    16 февруари, 2006 10:38  

    Ей писна ми от анонимни педерасти чуждопоклонници.Щом е българско е лошо. Много ми се иска някой от по горе компетентните анонимчовци да ми застане на 25 метра да види колко ми е буклучив българския Аркус.

  • Анонимен
    16 февруари, 2006 10:44  

    Писна ми от анонимни педерасти чуждопоклонници. Като са толкоз отворени и компитинтни да ми застанат на 30-40 метра да разберат колко ми е боклучив българския пистолет Аркус. Той е пълен боклук според вас педерасти анонимни, ама аз гарантирам, че ще ви изпраскам всичките 13 куршума в тиквите, нищо че е боклук.

  • Анонимен
    27 февруари, 2006 21:36  

    Прието, български невежа. Да се стреляме! На 50 метра, с по 1 патрон. А що се отнася до българският ти аркус-чети Макс Попенкер-"Аркус-прекопиран Браунинг-Белгия" Та с какъв пистолет ще си , неуч???

  • Анонимен
    18 октомври, 2007 20:17  

    В пресата излезе публикация за пистолет на "Арсенал"АД с наименование "Арсенал комплект".Същия е с комбиниран калибър??? 9/18 и 9/19.Цев 103мм.,полигонална.С пистолета има 3 подложки за ръкохватката в зависимост от големината на ръцете.//супер//.Тегло- 760гр.Дължина-180мм.Скорост на коршума 340м/с.6000 изстрела на цевта.Има релса за поставяне на лазерен целеуказател и фенерче пред спусковата скоба.Сложен е и светещ прицел с фибро стъкло.Цена 320 долара.
    От публикуваната цнимка във вестник 24часа се вижда един напълно съвременен пистолет,които би задоволил всеки всеки стрелец,който има 450лв.
    Аз бих го използвал с най-голямо удоволствие.

  • Анонимен
    02 юни, 2011 13:56  

    Edva li she nadmine po harakteristiki ГШ-18 (Россия).


    .

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.