Жени напират за бодигардове  

18 октомври, 2005

Бюро по труда въоръжава безработните

ПEРНИК. Безработни жени напират да стават бодигардове, съобщиха от Бюрото по труда в Перник. Дамите отказвали да чакат ред за работно място в шивалните и ресторантите. Предпочитали да изкарат експресен курс за охрана и след това да се цанят за пазачи.
Уроците за бодигардове са най-новата екстра, която се предлага на безработните в Перник. 20 души ще бъдат избрани за уникалния курс по преквалификация. Софийски специалисти ще обучават в продължение на 45 дни мераклиите за физическа охрана на обекти. Освен слушането на лекции те ще прескачат и до столицата, за да тренират стрелба. В края на училището курсистите ще получат разрешително за носене на оръжие. Осигурен им е и едномесечен стаж на половин работен ден в пернишка охранителна фирма.
Групата ще се сформира до 24 октомври, казаха от Бюрото по труда. Кандидатите трябва да се снабдят с удостоверение, че не се водят на отчет в психодиспансера и със служебни бележки от полицията и Националната следствена служба, че срещу тях няма заведени дела.
Ще се въоръжават предимно хора, които от месеци висят на борсата и не могат да си намерят работа в предприятията на миньорския град. Четири представителки на нежния пол вече са подали молби за курса по охрана.
Анна Георгиева
Стандарт
18.10.05

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.