В Тексас откриват училище, в което преподавателите ще ходят въоръжени  

16 август, 2008

Най-близкият полицейски участък се намира поне на половин час път с кола и при евентуално нападение учители и ученици трябва "да се оправят сами"
От септември в малко градче в щата Тексас ще отвори врати първото училище в САЩ, в което на учителите ще бъде разрешено да идват на работа въоръжени, съобщи Ройтерс.
Според член на училищното настоятелство това се прави заради сигурността на учениците и на учителите. Най-близкият полицейски участък се намира поне на половин час път с кола и при евентуално нападение учители и ученици трябва "да се оправят сами", изтъкнал цитираният от Ройтерс източник.
Преподавателите, които ще влизат в час с пистолети, трябва да са получили разрешение за това според разпоредбите на щата Тексас. Всеки учител трябва да премине курс на обучение за действия в кризисни ситуации и да получи персонално одобрение от училищното настоятелство.
Неотдавна Върховният съд на САЩ отмени приет от Конгреса закон, с който се забранява носенето на оръжие в училище на територията на цялата страна. Според законите на щата Тексас носенето на оръжие в училище се допуска само с разрешение на училищните настоятелства.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.