Интернет като фронт в борбата срещу тероризма  

04 август, 2008

САЩ разрешиха задържането на лични лаптопи от митниците
В усилията си за борба с тероризма американските власти извършиха още едно посегателство върху личните данни на всички желаещи да посетят страната - митниците ще имат право да им отнемат за 3 седмици лаптопи, фотоапарати и всякакви други електронни или хартиени носители на информация.
Това означава, че ако пътувате за няколко седмици до САЩ, по-добре не носете такива уреди, защото нищо не гарантира, че ще си ги получите и ползвате по предназначение, докато сте в страната.
Наистина, атентатите от 11 септември бяха извършени от чужденци. Но ключовите извършители не бяха дегизирани като чужди туристи, жадни да се насладят на американските прелести. Те бяха преминали обучение като пилоти именно на територията на САЩ, следователно властите са имали нещо по-съществено от един лаптоп като улика за замисляно престъпление.
И накрая, защо трябва да влизаш в САЩ с преносим компютър, за да извършиш някакъв атентат? Интернет затова е глобална мрежа - за да се свържеш от другия край на света с кандидат-мъченик, който да свърши работата. А такива в Щатите има колкото искаш.

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Интернет като фронт в борбата срещу тероризма

  • Анонимен
    05 август, 2008 12:53  

    "борбата срещу тероризма" като основна причина за тотално поробване на хората живеещи в обятията на майката на демокрацията....

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.