Момче прогони с меч крадец на PlayStation 3  

13 юни, 2007

Полицейско куче откри шашнатия бандит под палма

Поредна случка с конзолата за игри PlayStation 3 разбуни духовете в геймърските среди. Двама младежи в щата Флорида нахлули в дома на семейство Фернандес, за да откраднат конзола за игри PlayStation 3. Хулиганите атакували къщата в момент, когато родителите на Диан и нейния брат Демиан били на работа, разказва PS3 Fanboy.

Уплашена от шума, петнадесетгодишната Диан се скрила в гардероба, а по-малкият й брат в същото време спал в своята стая. Престъпниците задигнали набързо по-скъпите украшения от дома и се насочили към главната цел – конзолата за игри на Sony.

Как да знаят обаче бандитите, че Демиан имал кафяв пояс по карате. Още по-малко подозирали за неговите умения с японския меч, който момчето пазело в стаята си. Когато един от злодеите излязъл от стаята на Диан с празна кутия от конзолата, за да постави в нея откраднатото устройство, срещу него застанал братът-каратист. Докато разбере за какво иде реч, Хавиер Котера получил удар с меч в гърдите.

Уплашен толкова, че чак си загубил ума, неканеният гост изхвърчал от къщата и се приютил под палма в съседения двор, където не след дълго го открило полицейското куче. Неговият партньор обаче успял да се измъкне и скрие, без да опита допира от студения метал на японски меч.

Хавиер Котера предстои да се яви в съда, а в момента е освободен от ареста под залог. Демиан е герой в историята, която би могла да има и друг завършек, ако крадците носеха оръжие.

Интересното в случая не е в това, че един куражлия е прогонил бандитите. Дори не е и в това, че е действал със самурайски меч - и с бейзболна бата да беше се завъртял, пак щеше да ги овършее.
Особеното е, че вместо да си вземат само пари и ценности и да си ходят по живо, по здраво, нашествениците са имали неблагоразумието да посегнат на най-милото на един геймър - плейстейшъна му. Биииииг мистейк...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.